Pozdravljeni,

pri izdelave izobraževalne igre z naslovom Otok Binari sodelujem s Špelo, Anjo ter Ano in skupaj nosimo ime Vesele Štajerke.

V dobrem mesecu smo naredile že kar veliko stvari. Najprej združenje različnih idej, interesov in nato sprememba celotne ideje zaradi zelo podobne že obstoječe igre. Ob dokončni odločitvi glede same zgodbe, teme, ciljev igre in učnih ciljev, ter strinjanjem s strani vseh mentorjev smo se lotile pisanja zgodbe in takoj zatem snovanje osnutkov scen. Kar nekaj časa smo nato potrebovale za odločitev glede grafike. Hitro smo se strinjale, da bo grafika 2D, odločale pa smo se med “brskanjem” med primernimi slikami na spletu ter samostojnem ustvarjanju grafike, ki bo vsem po godu. Odločile smo se za slednje in kar hitro ugotovile, da je bila to zelo pravilna odločitev, saj smo imele v dobrem tednu dejansko ustvarjeno že večino grafike, od karakterjev do scen, edino kar moramo trenutno še dokončati so animacije, ki pa prav tako hitro nastajajo. Ravno te dni smo se lotile tudi programiranja, ki pa za enkrat ne gre tako tekoče, kot nam je šla sama grafika, vendar verjamemo, da bo tudi tukaj steklo.

V skupini skratka vlada prijetno, zabavno vzdušje. Vse smo zelo angažirane in predane delu, kar mi je zelo všeč. Nekatere stvari, predvsem pisanje dokumentacije si vedno pravično razdelimo, tako da vsaka zapiše svoj del. Glede ostalih stvari pa se nam dejansko ni potrebno veliko usklajevati, saj vse vemo kaj vse še potrebujemo in se tako samoiniciativno lotimo posamezne stvari, ki so nato shranjene na Google Driveu, tako da so vsem v dosegu.

Osebno sem izredno zadovoljna tako s samim delovanjem skupine, kot tudi z že narejenim delom. Mislim pa, da smo trenutno vse zelo zadovoljne z grafiko, ki se mi zdi, da nam je zelo dobro uspela, lahko bi rekla skoraj še bolje, kot smo pričakovale, sedaj pa se bomo potrudile, da to v najboljši meri izkoristimo ter naredimo odlično igro za osnovnošolske učence druge triade.

Lep pozdrav

Alja Šubic